Защо се чувствам толкова добре След масаж?

Р. Аз съм сравнително нов за масаж и аз се опитвам да опиша опита на моите приятели. Защо се чувствам толкова добре, след масаж?

А. Като масажист, автор, и на потребителите на каросерията, Мери Катлийн Роуз от Longmont, Colo., Пое този въпрос към сърцето.

„Аз влизам в мисленето на сесията,“ Наистина съм твърде зает, за да вземе това време. Трябва да се направят тези телефонни обаждания, насрочи следващото заседание, пише, че статия, направете пране, почистване на дома ми, и да се извърши няколко поръчки. О, но раменете ми боли, моите болки в гърба, и аз не се получи достатъчно сън снощи! “ Един час по-късно, ходене по-бавно движение, аз излезе от кабинета на терапевта масаж. Забелязвам, миризмата на свеж въздух и топлината на слънчева светлина върху лицето ми. „Може би аз просто ще отида за една малка разходка. Ще получите обратно на работа достатъчно скоро, „казвам аз.

„Масаж ми дава възможност да си вземе почивка от стреса на живота и да се отпуснете в грижовните ръце на компетентен терапевт. Със само правото размер на налягане и умелото манипулиране, модели на напрежение се освобождава в претоварени мускули, фасции се разрохква в области на щам, и лимфата се насърчават в обращение. Тези ефекти върху тъканите пораждат усещания на удоволствие, създавайки едно ново преживяване в тялото ми. мога само да започне да си представя комплекса на ефекти върху неврохимични система на тялото, като сензорни рецептори носят послания към мозъка за тълкуване, които оказват влияние върху моделите на мозъчните вълни и безброй хормонални реакции.

„Докато физиологията може да е сложно, стойността на човешкото взаимодействие е проста. Някой просто ме третира с уважение и грижа, да ме слуша, без да ме съди, и ме докосна с органа, роден на нея обучение и опит. Не е чудно, ние чувствам се толкова добре, след като масаж. „

Един коментар към “Защо се чувствам толкова добре След масаж?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *