Масажа като лечение

За повече от десетилетие, Бил Кук е намерила седмична масаж. Той не е професионален спортист. Той не получава сертификат за цял живот подарък за спа център.

Нито пък е процедура, просто снизхождение, казва той – това е лекарствен.

През 2002 г. Кук – един 58-годишен жител на Хъдсън, Уисконсин, който някога е работил в областта на маркетинга – е бил диагностициран с рядка болест. Той имаше сърдечна саркоидоза, състояние, при което клъстери от бели кръвни клетки коагулират заедно и реагират срещу чуждо вещество в организма, белези сърцето в процеса. Заболяването повреден сърцето си толкова зле, че отиде в провал. Лекарите заявиха, нямаше нищо, което можеха да направят, и името на Кук е бил пуснат на списък с трансплантация на орган на изчакване.

Чакането се проточи в продължение на повече от десетилетие. „Аз може би е имал сърдечен капацитет на 80-годишен,“ припомня Кук, който бе даден медикамент и пейсмейкъра, но все още се борят ежедневно с болестта си. „Това не беше бутане кръвта навън към моите крайници, защото тя е толкова слаба. Това стана по-лошо и по-лошо, и аз започнах да търся нещо, което мога да намеря, за да помогне на моя обращение. “

кардиолог Кук предложи той се опита масаж терапия. Въпреки, че той е бил първоначално скептичен, Cook – чийто син е лекар – казва своите съмнения изчезнаха след няколко срещи.

„Това наистина помогна на движението, за да ми краката, ръцете и краката,“ казва той. „. Продължих с него, защото видях някои доста значителни ползи“ Днес, Cook кредити масажите – заедно с намаляване на стреса и здравословното хранене – с което да му позволи да сте здрави и физически активни, докато той най-накрая получи новата си сърце през 2013.

Проучванията показват, кардиолог Cook беше попаднал на нещо – масаж наистина подобри притока на кръв и да се подобри общото кръвообращение. И експерти са съгласни, че дава допълнителни предимства, прекалено, като се започне от менталното до физическото.

След като гледа като на лукс, масаж все повече се признава като алтернатива на медицинско лечение. Според скорошно проучване на потребителите, спонсориран от Американската асоциация по Кинезитерапия, 77% от анкетираните казват, тяхната основна причина за получаване на масаж през изминалата година е била медицинска или свързани със стреса. Може би не е изненадващо, след това, че медицински центрове в цялата страна вече предлагат масаж, като форма на лечение на пациентите. Американската асоциация на болница наскоро анкетираните 1,007 болници за тяхното използване на допълнителни и алтернативни терапии медицина, и повече от 80 на сто заявяват, че предлагат масаж терапия. Нагоре от 70 процента са заявили, че се използва за масаж за управление на болка и облекчение.

„Медицинската общност е по-приемане на масаж терапия от всякога“, казва Jerrilyn Cambron, дъска за президент на фондация Кинезитерапия. „Много масажисти сега имат активни, ползотворни взаимоотношения с конвенционалните доставчици на здравни услуги.“

Трябва ли да се интегрират масаж терапия в своя уелнес рутина? Помислете за предимствата на практиката, заедно със съвети за това как да извлечете максимума от вашата среща:

Как Масаж Works

Има безброй техники за масаж, както и начини да го получат. Понякога докосване на терапевта масаж ще бъде дълбоко; Друг път, светлина. Можете да запазите дрехите си и да седне на стол, или лежеше съблечем на една маса под лист. Масажът може да трае няколко минути или един час. От време на време той ще бъде пълен масаж на тялото; други пъти терапевт масаж ще се фокусират върху изолирана мускулна група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *