Ползите от масажа

Както можете да лежи на масата под чисти, пресни листа, приглушен музика ви въвлича в момента. Миризмата на градински чай изпълва въздуха и чуете нежен звук на масажно масло се затопля в ръцете си терапевта. Болките на възраст, пулсирането от претоварен си мускули, отвесни необходимостта да бъдат докосвани – всички викат за терапевтични ръце, за да започнат работа. След сесията получава в ход, проблемите на света изчезват в един забравил 60-та минута на облекчение и всичко, което може да разбере точно сега не се иска да свършва.

Но какво, ако този час на масаж е направил повече за вас, отколкото просто да натиска на деня далеч? Ами ако това нежно, шведски масаж помогна ли рак на бой? Какво става, ако каросерия помогнал да се възстанови от обтегнати осакатявам в половината от времето? Какво става, ако си сън, храносмилането и настроението на всички подобрена с масаж и каросерия? Какво става, ако те не са били само „какво ако“?

Доказателство е видно, че по-масаж можете да си позволи, толкова по-добре ще се чувствате. Ето защо.

Масаж като лечебен инструмент е около продължение на хиляди години в много култури. Докосването е естествена човешка реакция на болка и стрес, и за предаване на състрадание и подкрепа. Помислете за последния път, когато се блъсна главата си или е имал болки в прасеца. Какво направи? тя Втрива, нали? Същото се отнася и за нашите най-ранни предци. Лечителите целия път и по целия свят са инстинктивно и независимо разработени широка гама от терапевтични техники, използващи докосване. Мнозина все още са в употреба днес, и то с основание. Сега имаме научно доказателство за ползите от масаж – ползи, вариращи от лечение на хронични заболявания и увреждания до облекчаване на нарастващото напрежение на нашите съвременния начин на живот. Като масаж прави повече от това просто да се отпуснете тялото и ума – има специфични физиологични и психологични промени, които се случват, още повече, когато масаж се използват като превантивна, често терапия и не просто обикновен лукс. Масаж не само се чувства добре, но тя може да се излекува това, което ти е.
Последиците от стреса
Експертите смятат, че 80 на сто до 90 на сто от заболяване е стрес, свързани. Масаж и каросерия е там, за да се бори, че страшно брой, като помага да си спомним какво означава да се отпуснете. Физическите промени масаж носи на тялото ви може да имат положителен ефект в много области на живота си. Освен увеличаване на релаксация и намаляване на тревожността, масаж понижава кръвното налягане, увеличава кръвообращението, подобрява възстановяването от контузия, ще ви помогне да спите по-добре и може да увеличи концентрацията си. Това намалява умората и дава повече енергия, за да се справят стресови ситуации.

Масажът е перфектен еликсир за добро здраве, но също така може да се осигури интеграция на тялото и ума. Чрез производството на медитативно състояние или повишено осъзнаване на живота в момента, масаж може да осигури емоционален и духовен баланс, носейки със истинска почивка и мир тя.

Невероятните ползи от масаж са двойно по-мощни, ако се приема в редовни „дози“. Д-р Мария Ернандес-Райф, от изследователски институт Touch (TRI) в Университета на Маями, е известен с масаж й изследвания, заедно с колегата Tiffany Невярно. Заедно, те и други изследователи са направили изключителен труд, доказващ стойността на масаж. Докато техните проучвания са показали, ние можем да се възползват от масаж дори в малки дози (15 минути на стола за масаж или половин час маса сесия), Ернандес-Reif казва, че те знаят от своите изследвания, че получаването на каросерията 2-3 пъти на седмица е много полезно , И ако живеехме в един фантастичен свят, Ернандес-Райф има отговор. „Чувствам се ежедневно масаж е оптимално.“

Това е безспорно нещо прекрасно, когато терапевтът започва развиване на тези мускули, стрес-затегнати, и неприятности ден ти започват да изчезне. Но това е черешката на върха, за да знаят това „лекарство“ само стане по-добре с честота.
Какво вие вече знаете: Ползите от масаж
В епохата на технически и, от време на време, безлична медицина, масаж предлага без наркотици, неинвазивен и хуманистичен подход, основан на естествената способност на тялото да се излекува. И така, какво точно са ползите за получаване на редовни масажи и / или каросерията лечения?

– Увеличава циркулацията, позволявайки на тялото да изпомпва повече кислород и хранителни вещества в тъканите и жизненоважни органи.

– Стимулира притока на лимфа, естествената защитна система на организма, срещу токсични нашественици. Например, при пациенти с рак на гърдата, масаж е доказано, за увеличаване на клетките, които се борят рак.

– Увеличаване на циркулация на кръвта и лимфата системи подобрява състоянието на най-големият орган на тялото – кожата.

– Релаксира и омекотява увредените и употребявани мускули

– Намалява спазми и спазми

– Увеличава подвижността на ставите.

– Намалява времето за възстановяване, помага подготвят за изморителни тренировки и премахва последващите болки на спортиста по всяко ниво.

– Пресата ендорфини – естествен болкоуспокояващо на организма – и се използва в хронично заболяване, травма и възстановяване от операция, за да контролира и облекчаване на болката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *